1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Bakan Çavuşoğlu, Almanya’daki Vatandaşların Yüreğine Su Serpti
Bakan Çavuşoğlu, Almanya’daki Vatandaşların Yüreğine Su Serpti

Bakan Çavuşoğlu, Almanya’daki Vatandaşların Yüreğine Su Serpti

Kanal D Tv’de hafta içi her gün yayımlanan "Neler Oluyor Hayatta" programındaki haber büyük yankı uyandırdı.

A+A-

Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın sunduğu program Neler Oluyor Hayatta’da şaşırtıcı anlar yaşandı. Programda Alman hükümetinin Türk çocuklarına el koyduğu yönünde bir haber yapıldı. Haberin ardından birçok aile ihbar hattını arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu haberin gerçekliğinin olmasının çok yüksek bir ihtimal olduğunu ve konunun derinlemesine inceleneceğini belirtti.

Kanal D’de hafta içi her gün yayımlanan Neler Oluyor Hayatta programında Alman hükümetinin Türk ailelerin çocuklarına el koyulduğu haberi yapıldı. Haberin beraberinde çok fazla sayıda aile iletişime geçerek yardımda bulunulmasını istedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da programı gördü ve canlı yayına katıldı. Haberin gerçeklik payının olabileceğini ve yakın takibe alındığını anlattı. Bakan Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalarla yurt dışında yaşayan vatandaşlar rahatladı.

Canlı yayına katılan Bakan Çavuşoğlu, konu gündeme getirildiği için teşekkürde bulundu. Ne yazık ki konunun gerçeklik içerebileceğini ve ilk günden itibaren sıkı bir takipte olunduğunu ifade etti. Geçmişte de haklı veya haksız nedenlerle alınan birçok çocuk olduğunu dile getirdi. Sıkıntılı bir durum yaşandığında da vatandaşların her zaman arayarak yardım isteyebileceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT