1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Avrupa’nın akrobatları şampiyonluk için yarışacak
Avrupa’nın akrobatları şampiyonluk için yarışacak

Avrupa’nın akrobatları şampiyonluk için yarışacak

Avrupa Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali, 12-13 Ekim’de Afyon’da yapılacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi, etkinliğin ev sahipliğini üstlenecek. Afyonkarahisar’ın ödül almış pisti Afyon Motor Sporları Merkezi, şampiyona finalinin mekânı olacak.

A+A-

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Afyon Motor Sporları Merkezinin dünya ayarında bir merkez olmasından gurur duyduklarını belirten Uçar, Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın dünyadaki çok önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu ifade etti.

Şampiyonanın final yarışlarının TRT Spor ekranlarından canlı yayınlarla Türkiye’ye ve dünyaya ulaşacağını söyleyen Uçar, Afyonkarahisar halkının bu organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Motosikletle yapılabilecek en büyük şovu izletmeyi seyircilerine taahhüt ettiklerini dile getiren Uçar, Türk sporcuların dünyaca bilinen rakipleriyle yarıştıklarını ve kendi standartlarını geliştirdiklerini aktardı.

Çok keyifli, adrenalinli ve heyecanlı, riskin şova dönüştürüldüğü anların yaşandığı bir etkinlik izleteceklerinin altını çizen Uçar, bu branşta da dünya çapında sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarına ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Motor sporlarıyla alakalı kişilerin büyük merakla beklediği etkinliğin Afyonkarahisar’a turistik bir katkıda da bulunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT