1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ali Babacan, Twitter da 5 yıl süren sessizliğini bu mesajlarla bozdu!
Ali Babacan, Twitter da 5 yıl süren sessizliğini bu mesajlarla bozdu!

Ali Babacan, Twitter da 5 yıl süren sessizliğini bu mesajlarla bozdu!

Parti kurma hazırlığındaki Eski ekonomi bakanı Ali Babacan, 5 yıl sonra twitter'a girerek tweet attı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra 8 Temmuz 2019'da AK Parti Kurucu üyeliğinden istifa eden Ali Babacan, Twitter'daki sessizliğini bozdu.  Babacan ilk tweet'inda "Yeni yılda tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum." dedi.

Ak Parti'ye İstifa dilekçesini vermesiyle parti kurma çalışmalarını hızlandıran Ali Babacan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldığı destekle yeni partideki kurmaylarını belirlemeye başladı.

5 YIL SONRA 13 TWEET ATTI:

20 Haziran 2015 yılından bu yana Twitter hesabını kullanmayan Ali Babacan, 1 Ocak 2020 yılı itibarıyla takipçilerine peş peşe mesajlar verdi.

İşte Ali Babacan'ın paylaşımları:

"1. Yeni yılda tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum.

2. 2020 yılıyla beraber artık halkımız, özellikle de gençlerimiz, geleceğe umutla ve güvenle baksın. Bu yıl ülkemiz için yepyeni bir başlangıcın yılı olacaktır.

3. 2020 yılı korkuların ve karamsarlığın azaldığı, cesaretin ve umutların arttığı bir yıl olacaktır. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dilin kaybedeceği, birleştirici siyasetin kazanacağı bir yıl olacaktır.

4. Artık hukukun ve adaletin hakim olduğu, vatandaşlarımızın korkmadan düşüncelerini açıkladığı, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı bir Türkiye istiyorum.

5. Yoksulluğun azaldığı, her alanda fırsat eşitliğinin sağlandığı, insanlarımızın iş bulabildiği, refah ve bolluk içinde yaşayan bir Türkiye istiyorum.

6. Kendi içinde huzur ve barışı sağlamış, birlikte yaşam iradesini göstermiş, ortak bir gelecek hedefi etrafında kenetlenmiş bir Türkiye istiyorum.

7. Kadınların eşit vatandaş olarak güçlendirildiği, kadına yönelik şiddete karşı topyekün mücadele veren bir Türkiye istiyorum.

8. En önemli varlığımız olan gençlerimizin ve çocuklarımızın kaliteli eğitime eşit fırsatlarla ulaşabildiği bir Türkiye istiyorum.

9. Uluslararası itibarını artırmış, güven duyulan, bölgemizde ve dünyada barışa katkı veren bir Türkiye istiyorum.

10. Kendi içinde ve dışarıya karşı güvenliğini sağlamış, sadece güvenlik araçlarını değil, siyasi ilişkileri, ekonomiyi, diplomasiyi ve kamu diplomasisini de güvenliğin ana unsurları gören bir Türkiye istiyorum.

11. 2020’li yıllarda dünya için barış, refah ve sosyal adalet istiyorum. Çevreyle ilgili sorunların ciddiyetle ele alınmasını, insanlığın ortak geleceğini tehdit eden bu konuda tavizsiz bir duruş sergilenmesini istiyorum.

12. Yeni yılda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceğiz. “Önce insan!” demeye devam edeceğiz.

13. Cesaretle, özgüvenle, azimle, işbirliği ruhuyla, diyalog ve ortak akıl arayışıyla çalıştığımızda aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Güzel ülkemizin önü açıktır. Allah doğrunun yardımcısıdır."

HABERE YORUM KAT