1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 4. ETNOSPOR kültür festivali, 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladı
4. ETNOSPOR kültür festivali, 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladı

4. ETNOSPOR kültür festivali, 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladı

4. Etnospor Kültür Festivali, İstanbul’da düzenlendi. Festivalin düzenleyicisi, Dünya Etnospor Konfederasyonu oldu.

A+A-

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 4. Etnospor Kültür Festivali, dört gün boyunca çeşitli etkinliklere sahne oldu. Festivali 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Geleneksel sporlarla beraber, kültürümüzün çok sayıda unsuruna ilişkin etkinlikler ziyaretçilerin ilgisine ve dikkatine sunuldu.

Türk kültürünün yemekleri, çocuk oyunları ve ihtimam gerektiren el sanatları, Etnospor Kültür Festivali’nin içinde yer aldı. Festival kapsamında, geleneksel sporların toplumdaki bilinirliğinin ve yaygınlığının artması hedeflendi. Festivalde düzenlenen yarışmalara ve gösterilere sayıları bine yaklaşan sporcu iştirak etti. 12 geleneksel spor dalında birbirinden güç karşılaşmalar yapıldı.

Etnospor Kültür Festivalinde, Türkiye Süper Ligi’nde top koşturan pek çok ünlü futbolcu da birtakım etkinliklere katıldı. Galatasaraylı Muslera, Radamel Falcao, Fenerbahçeli Vedat Muric ve Emre Belözoğlu ile eski milli kaleci Rüştü Reçber, geleneksel okçuluk alanında ok attılar ve büyük bir ilgiyle karşılandılar.

Yine festival kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 16 ülkeye ait 50’den fazla sayıda lezzeti ziyaretçilerin damaklarıyla buluşturdu. Festivaldeki yemek yapımına dair etkinlikler, ziyaretçilerin söz konusu ülkelerin yemeklerine dair teknik ve pratik bilgilerinin artmasına yardımcı oldu. Okçuluk etkinlikleri ve atlı gösteriler, festivaline büyük ilgi gören başlıklarıydı.

HABERE YORUM KAT