1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna’da Çıkan Yangın, Çernobil Nükleer Santraline Doğru İlerliyor
Ukrayna’da Çıkan Yangın, Çernobil Nükleer Santraline Doğru İlerliyor

Ukrayna’da Çıkan Yangın, Çernobil Nükleer Santraline Doğru İlerliyor

34 yıl önce tüm Dünya’nın etkilendiği Çernobil nükleer faciasının yaşandığı Ukrayna’da 4 Nisan’da başlayan yangın kontrol altına alınamıyor. Yangında çok fazla dumanın oluşması sebebiyle, yangının ne kadar alana yayıldığı hesaplanamıyor.

A+A-

Ancak bölgede bulunan kişilerin açıklamalarına göre yangının çok büyük bir alana yayıldığı, bu güne kadar Ukrayna’da görülen en büyük yangın olduğunu ve bu şekilde ilerlemeye devam ederse yangının nükleer santrale ulaşacağı belirtiliyor. Alevlerin nükleer santrale ulaşması durumunda, tüm Dünya’yı etkisi altına alacak yeni bir facianın yaşanabileceği düşünülüyor.

Nükleer Santrale Sadece 1 km Uzakta

Nükleer santralin yalnızca 1 km uzağında meydana gelen yangının, söndürme çalışmaları başarı ile sonuçlanmazsa kısa süre içerisinde nükleer santrale ulaşması bekleniyor. Son yapılan açıklamada yangının henüz santrale ulaşmadığı halde radyasyon oranını 16 kat arttırdığı belirtildi. Radyasyon oranının daha fazla artmasını ve yanığının santrale ulaşmasını engellemek için yangın söndürme çalışmaları hızla devam ediyor.

İlerleyen günlerde beklenen yağmurun etkisiyle yangının büyümesinin kontrol alınacağı bekleniyor.

HABERE YORUM KAT