1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkmenistan Büyükelçisi'nden Mustafa Destici’ye Ziyaret
Türkmenistan Büyükelçisi'nden Mustafa Destici’ye Ziyaret

Türkmenistan Büyükelçisi'nden Mustafa Destici’ye Ziyaret

Türkmenistan büyükelçisi, Büyük Birlik Partisi’ne misafir oldu. Meclis başkanlık seçimi ile ilgili konuşan Büyük Birlik Partisi’nin genel başkanı Mustafa Destici, başkanlık seçimlerinde partisiyle birlikte de şahsi olarak da AK Parti ile MHP’nin çıkardığı aday Mustafa Şentop’un arkasında olduklarını dile getirdi.

A+A-

Misafirliği sırasında Destici, Türk Devletlerinin egemenlik kazanmasına kendisi kadar Türkmenistan’ın da sevindiğini tahmin ettiğini ifade etti. Aynı zamanda sevinçlerle, kaygıların bir olduğunu ve samimiyetin gitgide artarak ilerleyeceğini belirtti.

Büyük Birlik Partisi’nde yapılan misafirlikte Türkiye ile Türkmenistan’ın iletişimi tartışıldı. Destici, Türkmenistan’ı Türkiye’den ayrı saymadığını ve Türkmenistan’ın kardeş ve dindaş bir ülke olduğunu anlattı. Bölgede Türkmenistan’ın yeraltı kaynakları ve konumu sebebiyle çok değerli olduğunu paylaştı.

Tüm bunların yanında aynı dinin üyeleri olmanın her şeyin üstünde bulduğunu da dile getirdi. Son zamanlarda bağımsızlık hareketleri ile Türkiye ve Türkmenistan’ın samimiyetinin sürekli artarak büyük bir anlam kazandığını da ekledi. Destici, partilerinin hedefi nedeniyle diğer Türk Devletlerine de aynı uzaklıkta olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT