1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye'den Avusturya’ya Sert PKK Tepkisi!
Türkiye'den Avusturya’ya Sert PKK Tepkisi!

Türkiye'den Avusturya’ya Sert PKK Tepkisi!

Avusturya’da PKK taraflıları gösteriler yaptı. Dışişleri Bakanlığı, Avusturya’nın gösterilerin yapılmasına izin verilmesini kınadığını, terör örgütünün sembollerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yapılan ayıbın asla kabul edilemeyeceği de paylaşıldı.

A+A-

Yapılan açıklamaya göre, Viyana’da üst üste birkaç gündür PKK ve taraftarları propaganda yaptığı ve tüm bunlara izin vermenin terörle mücadele de samimi olmayan bir yaklaşım olduğu belirtildi.

Açıklamada Türkiye’nin teröre karşı mücadelede başarılı oluşuna da değinildi. Avusturya polisinin hareketleri sonucunda bazı Türklerin zarar görmesi ve Türk kişilere ait iş yerlerinin hasara uğratılması da ayıplandı.

Açıklamada Türkiye’nin bu zamana kadar içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı tepkisini net koyduğunu ve yapılan operasyonlarda başarılı sonuçlar alındığına değinildi. PKK yanlısı hareketlerin yapılmasına izin verilerek diğer şeylere kafa çevrilmesinin asla kabul edilemeyecek bir davranış olduğunun da altı çizildi. Bu tarz olaylar ile de Türkiye’nin içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı gösterdiği çabanın ne kadar kritik ve önemli olduğunun bir kere daha anlaşıldığı eklendi. Başarılı operasyonların sonucu olarak teröre karşı destekleyici hareketlerde bulunmanın boşuna bir çaba olduğu da değerlendirildi.

 

HABERE YORUM KAT