1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkiye Yine Bir Başarıya İmza Atıyor
Türkiye Yine Bir Başarıya İmza Atıyor

Türkiye Yine Bir Başarıya İmza Atıyor

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, dünyada sadece belli başlı ülkelerde üretilen, gümrükteki yasal olmayan alışverişlere engel olmayı sağlayan x-ray sistemi ile araç ve tarama sistemini yerli ve ulusal olarak üretmeye başladığımızın müjdesini verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı yardımcısı, yatırım ortamını daha iyi hale getirmek ile ilgili yapılan kurulun toplantısında söz aldı. Kurulun açılışında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünyada bazı ülkelerde üretilen gümrüklerdeki x-ray cihazı ile araç ve konteyner tarama sistemini, proje MİLTAR ile üretmeye başladığımızın haberini verdi.

Türkiye’deki yatırımı geliştirmek için yapılması gereken aşamaların hepsinin uygulandığını belirten Oktay, uygulanan aşamalarla ilgili de bilgiler verdi. Aşamalarda sonuca odaklanarak yeniliklerin teker teker hayata geçtiğini ve katılımcılığın kurula yansıtıldığını anlattı. Başlayan normalleşme hareketleri ile de ekonomiye yatırım ile ilgili adımların özel olarak incelendiğini, yeni şartlara uygun hale getirildiğini ifade etti. Oktay, tüm bunlar sonucunda aşamaların tümünün gerçekleştiğini de açıkladı.

Ayrıca Oktay, milli olan firmalar ile desteği sağlayacak fonlar oluşturulduğunu da ekledi. Yapılan uğraşların dış yatırımların gelişmesini sağlayacağını umut ettiklerini dile getirdi. Oktay, verilen tüm emekler için de teşekkürlerini sunup sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT