1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk yetkililer hava operasyonu hakkında Reuters’a konuştu!
Türk yetkililer hava operasyonu hakkında Reuters’a konuştu!

Türk yetkililer hava operasyonu hakkında Reuters’a konuştu!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak –Suriye sınırında yaşanan belirsizlik karşısında hava harekatı yapacağı konuşuluyordu. Türk yetkililer tarafından bilgilendirilme yapıldı.

A+A-

İki Türk yetkili tarafından belirtilen durumda, sınır kapısına düzenlenen bir hava operasyonu ile sevkiyat noktalarının vurulduğu belirtildi. Sevkiyat noktalarına yapılan operasyonlar sayesinde sınır ötesine bir harekat gerçekleştirileceği belirtildi.

Terör Örgütlerinin Lojistik Destekleri Vuruldu

Reuters’un yer verdiği haberde Türkiye’nin sınır ötesi bir harekat gerçekleştireceği, sınır ötesi harekata hazırlık olarak sınır hattındaki yerleri temizlemek adına hava harekatı gerçekleştirildi. 

Terör örgütlerinin cephanelik kısımlarını vurduğu belirtilen haberde; terör örgütlerine gelecek herhangi bir yardımın tamamen kesildiği belirtildi. Lojistik desteğini kara yolundan ya da hava yolundan alan terör örgütleri ne bu şekilde zarar verildiği belirtildi.

Lojistik desteği alamayın terör örgütlerine karşı bir sınır ötesi operasyonun gerçekleştirildiğine dair bir alt yapı çalışması yapıldı. Suriye Irak hattına herhangi bir yardım ya da mühimmat desteğinin bu süreç içerisinde gerçekleştirilmesinin mümkün olmayacağı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT