1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'dan açıklama; Hamza bin Ladin öldürüldü
Trump'dan açıklama; Hamza bin Ladin öldürüldü

Trump'dan açıklama; Hamza bin Ladin öldürüldü

Amerika Başkanı Donald Trump, Usame bin Ladin'in çocuğu Hamza bin Ladin'in öldürüldüğünü bildirdi.

A+A-

ABD başkanı Trump, Usama bin Ladin’in çocuğu Hamza bin Ladin’in Afganistan/Pakistan mıntıkasında oluşturulan savaş harekatında katledildiğini bildirdi.

Amerikan basını geçtiğimiz dönemlerde aldığı duyumlara göre, Hamza bin Ladin'in vefat ettiğini bildirmiş, fakat Amerika Başkanı Donald Trump, verilen bu haber hakkında bir değerlendirme yapmamıştı.

Beyaz Saray'dan bugün yapılmış olan kısa ifade de  "El Kaide'nin üst seviye adlarından ve Usame Bin Ladin'in çocuğu Hamza bin Ladin, Afganistan/Pakistan mıntıkasında yapılmış olan terör ile savaş harekatında öldürülmüştür" denildi.

Yapılan açıklamada harekatın hangi vakit olduğu belirtilmedi.

New York Times haberleri, otuz yaşlarında olduğu belirtilen Bin Ladin'in geçen iki yıl içerisinde öldürüldüğünü fakat "doğru olup olmadığının incelemesinin vakit aldığını" bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı; Hamza Bin Ladin'i 2017'de küresel terörist olarak bildirmişti. Geçtiğimiz aylarda Bin Ladin üzerine bilgi verene 1 milyon dolara kadar ödül sözünü vermişti.

Hamza Bin Ladin son senelerde, El Kaide'nin büyük bölümünün yaşlı kişilerden oluşan lider kadrosu içerisinde öne çıkmaya başlamıştı.

HABERE YORUM KAT