1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'a baskı! Nükleer transfer olacak mı ?
Trump'a baskı! Nükleer transfer olacak mı ?

Trump'a baskı! Nükleer transfer olacak mı ?

Amerika Donald Trump başkanlığında birçok ilginç karara imza attı. Bu kararların bir çoğunda Trump'ın yakın çevresi de etkiliydi. Yakın çevresi Trump'a yine böyle bir baskı yapmak üzere.

A+A-

Başkan Trump'ın arkadaşı olarak tanınan iş adamı Thomas Barrack Nükleer enerji transferinin Suudi Arabistan'a yapılması için büyük bir ikna yöntemi uygulayıp baskı yapmaya çalıştığı edinilen bilgilerde.

Amerika medyasında büyük bir haber olarak yayınlanan söz konusu olayda konuya ilişkin yaklaşık 70 bin sayfalık bir rapor elde edildiği.

Rapordaki bilgilere göre  Trump'ın seçim kampanyalarında Trump'ın en yakınında olan ve Trump ile birlikte bükük başılar toplayan Thomas Barrack'ın şimdiki hedefi ise Suudi Arabistan'a Nükleer enerji transferi yapılması için Trump'a baskı yaptığı ve bu işin ihalesini almayı dört gözle beklediği edinilen bilgiler arasında.

Bu olay gerçekleşirse Trump'ın arkadaş olan Barrack'ın elde edeceği kazancı ülkenin siyasal ve ulusal güvenliğinin önüne koyduğu ifade edilen söylemler arasında.

HABERE YORUM KAT