1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son dakika: İran, Irak’ta ABD’nin en büyük hava üssünü vurdu!
Son dakika: İran, Irak’ta ABD’nin en büyük hava üssünü vurdu!

Son dakika: İran, Irak’ta ABD’nin en büyük hava üssünü vurdu!

Sondakika: Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD’nin hava saldırısında hayatını kaybetmesiyle İran, intikam yemini etmişti. Bu bağlam İran, bu gece saat 03:30 sularında ABD’nin Irak’ta bulunan en büyük hava üslerinden Ayn El-Esed’ı 13 adet Cruise füzesiyle vurdu.

A+A-

İran'ın en önemli generallerinden Kasım Süleymani’nin Irak'ta öldürülmesinin ardından İran'dan beklenen missileme  bu gece geldi. İran, ABD’nin Irak’taki en büyük hava üssü Ayn El-Esed vurdu. Saldırının ardından  İran Devrim Muhafızları Ordusu açıklama yaparak saldırıyı kendileri yaptıklarını söyledi.

13 ROKETLE VURDU

İran’ın hava üssüne saldırısında 13 roket isabet etti.  ABD hükümeti ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermez hasar tespit çalışmalarının yapıldığını duyurdu. 

ABD'li askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Irak’ta  yalnızca Ayn el-Esad'ın değil, Irak’ta yer alan tüm Amerikan üslerinin ateş altında olduğu açıklandı.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, saldırı hakkında, ABD Başkanı Trump’a bilgi verdiklerini süercü yakından takip etiklerini söyledi.

“HERŞEY YOLUNDA”

Bu gelişmeler ışığında gözler ABD Başkanı Donald Trump çevrilmişti. Turmp açıklama yaparak "Her şey yolunda” dedi.

 

HABERE YORUM KAT