1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Saadet Partisi Libya Tezkeresi konusunda ayrıştı
Saadet Partisi Libya Tezkeresi konusunda ayrıştı

Saadet Partisi Libya Tezkeresi konusunda ayrıştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin meclisteki Libya tezkeresine “evet” diyeceklerini açıklamıştı. Ancak, Saadet Partisi’nin mecliste temsil eden 2 milletvekilinden biri “hayır” diğeri ise oylamaya katılmadı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, olağan üstü bir şekilde Libya tezkeresi için 2 Ocak 2020 tarihinde toplandı.  Olağanüstü toplantı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında saat 14:00’te başladı.

SAADET’İN KAFASI KARIŞTI

Öte yandan millet ittifakında yer alan CHP, İyi Parti, HDP başından beri tezkereye desteklemeyeceklerini açıkladılar. Millet ittifakında yer alan Saadet Partisi ise tezkereyi destekleyeceğini açıkladı.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken, Saadet Partisi’nin mecliste temsil eden 2 milletvekili genel başkanın kararına uymadı. Bu bağlamda Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, tezkereye "hayır" dedi.  SP'nin İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ise; Libya'ya asker göndermek için düzenlenen oturuma katılmadı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ!

Bu gelişmeler yaşanırken partililer ve bazı vatandaşlar Saadet Partisi’ne eleştiri yağmuruna tuttu. Bazı vatandaşlar, daha 2 milletvekilini yönetemiyor, Türkiye’ye yönetmeye talip” yorumu yaptı..

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum