1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Kuzey Kutup Okyanusu'nda bulunan beş küçük adayı topraklarına kattı!
Rusya, Kuzey Kutup Okyanusu'nda bulunan beş küçük adayı topraklarına kattı!

Rusya, Kuzey Kutup Okyanusu'nda bulunan beş küçük adayı topraklarına kattı!

Rusya, yaklaşık olarak 3 yıl kadar önce deniz kuvvetleri akademisinden bir kız öğrencisinin uydudaki fotoğraflarını incelerken keşfettiği Kuzey Kutup Okyanusu'nda bulunan beş küçük adayı topraklarına kattı.

A+A-

Boyutlarının dokuz yüz metre kare (yani yaklaşık olarak bir futbol sahasının sekizde biri kadar) ile 54,500 metre kare (yaklaşık 7.5 futbol sahası büyüklüğü kadar) arasında değişen ve buzulların erimesi sonucu meydana gelen 5 ada resmi olarak Rusya haritasına dahil edildi.

Asıl adı Nansen Buzulu olan fakat Marina Migunova Vilka olarak bilinen bölgenin altında kalan adacıklar ilk defa 2016 yılında keşfedilmişti.

Sonrasında ise keşfi üzerine onur diplomasıyla ödüllendirildiği bilinen ve günümüzde Kuzey Filosu'nda oşinografi mühendisi olarak çalışan Migunova 27 Ağustos tarihinde bir donanma ekibi kurup bu adalara gitti.

Alınan bilgilerle bir not ve CD bırakıldı fakat küresel ısınmadan kaynaklı olarak Kuzey Kutbu bölgesindeki buzulların erimesi sonucunda haritalar sürekli olarak güncellenmeye devam ediyor.

Keşfedilen adalarda kaydedilen bilgileri içinde bulunduran CD ve notlar incelendiğinde rus yetkililerin söylediği kadarıyla, yaklaşık olarak 30 ada, burun ve koy keşfinin de yapıldığı biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT