1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ruslar Amerikan Askerlerini Mi Öldürtecek?
Ruslar Amerikan Askerlerini Mi Öldürtecek?

Ruslar Amerikan Askerlerini Mi Öldürtecek?

New York Times gazetesinde ortaya atılan iddia iki ülke ilişkilerinin gerilmesine sebep olabilir.

A+A-

 Gazetede geçtiğimiz gün yayınlanan habere göre Rus istihbarat birimleri Amerikan askerleri öldürmesi için Afgan militanlara para ödüyor. İddianın kaynağı olarak ABD istihbaratını kaynak gösteren New York Times, Rusya’nın güdümüyle Avrupa’nın pek çok noktasında terör eylemleri gerçekleştirildiğini de yazdı.

  Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Doğu’daki gücünü azaltmak amacıyla gerçekleştirildiği söylenen terörist eylemleri Rusya’nın üstüne yıkıldı. New York Times gazetesinde yer alan iddialara göre Rusya, Amerikan askerlerini bölgeden uzaklaştırmak için Taliban askerlerine yüklü miktarda para ve mühimmat yardımı yaptı. İddianın kaynağı olarak ABD istihbaratının eşit Taliban militanlarından aldığı ifadeler gösterildi.

  Mart ayından itibaren çeşitli Taliban militanları tarafından alınan ifadelerde sıklıkla aynı iddialarla karşılaşıldığı belirtildi. Durumun Donald Trump tarafından da bilindiği ancak yaptırım için herhangi bir adım atılmadığı bildirildi.

Yaptırımlar için Donald Trump’în halen daha parlamento ile görüşmelerinin devam ettiğini yazan gazete, geçmişte Avrupa’da gerçekleştirilen suikastlerin arkasında da Rusya’nın olduğunu iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT