1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin’den doğum gününde kendi maaşına zam kararı
Putin’den doğum gününde kendi maaşına zam kararı

Putin’den doğum gününde kendi maaşına zam kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi maaşına yüzde 4.3 oranında zam yapan kararnameye doğum gününde imza attı. Bu kararname uyarınca, devlet başkanı ve başbakanlık vazifeleri için ödenecek maaşlar yüzde 4.3 oranında yükseldi.

A+A-

Putin’in imzaladığı kararname ile, Federal Güvenlik Servisi’nden (FSB) birtakım yetkililerle beraber İçişleri, Savunma ve Acil Durum bakanlarının da maaşlarında bir yükseltmeye gidildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in geçtiğimiz yıl devlet başkanlığı vazifesi nedeniyle aldığı toplam maaş yaklaşık 8.6 milyon ruble tutarındadır. (8.6 milyon ruble 132 bin dolara karşılık geliyor.)Zam kararnamesini doğum gününde imzalamasıyla (7 Ekim) dikkat çeken Putin, 1952 St. Petersburg  doğumlu. Bu yıl itibariyle 67 yaşına girdi.

Bunlarla beraber, doğum günü öncesinde Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile beraber Sibirya dağlarına giden Putin’in bu gezintiye ait fotoğrafları paylaşıldı.

Putin ile Şoygu’nun ormanda beraber mantar topladıkları görülen görüntülerin yanında, Putin’in tırmandıkları dağ hakkında  “Bulutlardan bile daha yüksek... Bulutlardan bile daha yüksek bir yere tırmandık.” dediği bildirildi. Doğaya ilgisi ile tanınan Putin’in  yoğun çalışma temposundan fırsat buldukça doğa gezilerine çıktığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT