1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris’te Japon turistin 840 bin dolarlık saati çalındı
Paris’te Japon turistin 840 bin dolarlık saati çalındı

Paris’te Japon turistin 840 bin dolarlık saati çalındı

Fransa’da büyük bir hırsızlık olayı meydana geldi. Ülkenin başkenti Paris’te, Japon bir turistin 840 bin dolar değerinde olduğu ifade edilen saati çalındı.

A+A-

Hırsız, turiste sigaraya ilişkin bir bahane yoluyla yaklaştı ve kolundaki yüksek maddi değerli saati çalarak kaçtı.
30 yaşındaki Japon turist, hırsızın yanına yaklaşarak kendisinden sigara istediğini, sonra kolundaki saati çalıp kaçtığını söyledi. Paris’in güvenlik yetkilileri, bu şekilde gerçekleşen hırsızlık vakalarında şehre gelmiş zengin turistlerin doğrudan hedef alındığını dile getirdi.

Lüks muhitlerin hırsızlarca özellikle seçildiği söylenirken, bu yıl boyunca şehirdeki hırsızlık teşebbüslerinde sayısal bir artış olduğuna dikkat çekildi. Paris polisinin yaptığı açıklamada, hırsızın olay mahallinde cep telefonunu düşürdüğü ve bu telefonun ilgili ekiplerce incelendiği bilgisine yer verildi.

Bu yılın ilk dokuz ayında (Ocak-Eylül arasında) Paris’te ve çevre muhitlerde 71 hırsızlık olayı gerçekleşti. Bu 71 hadiseden 4 tanesi, Japon turistin saatinin çalınışında olduğu gibi, çok değerli saatlerin çalındığı durumlardı. Bu hırsızlıkların önüne geçmek ve maddi durumu oldukça iyi turistlerin tedirginliğini azaltmak için Paris polisinin kapsamlı çalışmalar başlatması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT