1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O Ülkede Köpek Dövüşüne İlk Kez Hapis Cezası Verildi
O Ülkede Köpek Dövüşüne İlk Kez Hapis Cezası Verildi

O Ülkede Köpek Dövüşüne İlk Kez Hapis Cezası Verildi

Dövüşler de yara alan köpekler yasal olmayan ilaçlar ile tedavi ediliyordu. Kumar oynamak için Hollanda da köpekler dövüştürüldü ve bunu organize eden 4 kişiye 9’ar ay hapis cezası ayrıca 240 saat toplum gönüllüsü olarak çalışma cezası verildi.

A+A-

Savcılığın yaptığı açıklama da Hollanda da köpek dövüşü için görülen ilk davanın bu olduğu bilgisine ulaşıldı.
Hollanda da ünlü bir televizyon programında izletilen köpeklerin yasa dışı dövüş  görüntülerinin ardından yakalanan 4 kişi Salı günü mahkeme önüne çıkartıldı. Emmen ve Ammersfoot şehirlerinde düzenlenen köpek dövüşlerinin sorumlusu birisi kadın 4 erkek olduğu belirlenip üzerine iddia oynandığı da ortaya çıktı.

Televizyonda yayınlanmış olan köpeklerin dövüş görüntüleri mahkeme tarafından kanıt olarak alındı.

Suçluların yasal olmadığını bildikleri halde ‘’zevk için’’köpekleri dövüştürdüklerini belirten savcılık, zanlıların sadece bunun için bir örgüt oluşturduğunu ve dövüştürmek amacıyla 26 köpek yetiştirdiğini ortaya sürdü.

Ayrıca köpek dövüşleri 33 yaşındaki kadın suçlusunun yatak odasında yapılıyordu ve dövüşlerde yara alan köpekler yasadışı ilaçlar ile tedavi ediliyordu.

Sanıklar ifadelerinde yaptıkları hatadan dolayı pişman olduklarını belirtip dövüştürdükleri köpekler için üzgün olduklarını da eklediler.

HABERE YORUM KAT