1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO'nun gündeminde yine Türkiye var
NATO'nun gündeminde yine Türkiye var

NATO'nun gündeminde yine Türkiye var

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın temsilciliğini yaptığı ve Brüksel’de başlayan NATO savunma bakanları toplantısının en büyük gündeminde yine Barış Pınarı Harekatı vardı.

A+A-

ABD’li Bakan Esper’in Türkiye’yi eleştiren açıklamaları, Suriye sınırında gerçekleşen ateşkes antlaşması nedeniyle ABD heyetinin Türkiye merkezi olan Ankara’ya yönelik yaptığı eleştirinin dozunu azalttı.

Genel gündeminde Barış Pınarı Harekâtı ve harekât sonrası yaşanan gelişmeler olan iki günlük toplantıda Brüksel’de buluşan NATO savunma bakanları bir bir Türkiye’yi eleştirdi. Ancak yapılan ateşkes antlaşması, başta ABD olmak üzere tüm ülkelerin savunma bakanları tarafından gösterilen tepkileri hafifletti. Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili yoğun eleştirilerin hedefi olan Türkiye, kendisini somut bir şekilde etkileyecek hiçbir risk ile karşı karşıya kalmayacak.

Nato toplantısında ortamı yumuşatan en büyük unsur ise, ABD ile Türkiye arasında yapılan antlaşma sonrası operasyona ara verilmesi oldu.

Operasyon sırasında Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı alan ABD, antlaşma ile operasyona ara verilmesi sonrası yaptırımlarından vazgeçtiğini açıklamıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantıda ülkeler arası görür farklılıkları sık sık yaşansa da, herkesin ortak hedefinin “ileriye bakmak” olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT