1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MSB Bakanı Akar: Anlaşmaya Uyulmazsa Harekât Devam Edecek
MSB Bakanı Akar: Anlaşmaya Uyulmazsa Harekât Devam Edecek

MSB Bakanı Akar: Anlaşmaya Uyulmazsa Harekât Devam Edecek

Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'da yapılan TRT World Forumu'nda konuştu. Akar, “Türkiye olarak NATO ile ortak bir çerçevede bir araya gelerek var olan tehditlere karşı ortak bir çerçevede hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

A+A-

Milli Savuma Bakanı Hulusi AKAR, Türkiye’nin uzun yıllardır terörizm sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "PKK terörist örgütü olarak çoğunluk tarafından tanınmış bir gruptur. Fakat YPG konusunda müttefiklerimiz içinde bir ikilem söz konusu olduğunu görmekteyiz. Müttefiklerimiz terör örgütü PKK ile aynı seviyede olan YPG'yi destekledi. YPG' ye bazı müttefiklerimiz tarafından silah yardımı yapıldığı gözlenmektedir. Yapılan yardımla elde ettikleri silahları bize doğrultuyorlar” dedi.

"Suriyeliler, kendi ana yurtlarına dönmesini mümkün kılacağız"

Milli Savuma Bakanı, "Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin asıl hedefinin sınırlarımızı korumak ve bölgedeki terör koridorunun yok etmektir. Suriye'den 2 milyona yakın Suriyeli sığınmacının yurtlarından edilmiştir. Güvenli bölgenin oluşmasıyla beraber Suriyeliler, kendi ana yurtlarına dönmesini mümkün kılacağız. PKK/YPG Kürt ve Suriyeli kardeşlerimizi temsil edemez. Geçtiğimiz günlerde görüldüğü gibi 9 aylık bir bebek trajik bir şekilde öldürüldü” dedi.

Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, konuşmasının sonunda ise “eğer yapılan anlaşmaya uyulursa Barış Pınarı Harekâtı son bulacak. Aksi takdirde Operasyon devam edecektir,” dedi.

HABERE YORUM KAT