1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Meksika'da Silahlı Saldırı: 26 Ölü var
Meksika'da Silahlı Saldırı: 26 Ölü var

Meksika'da Silahlı Saldırı: 26 Ölü var

Meksika'daki Coatzacoalcos şehrindeki bir striptiz kulübüne silahlı saldırı da bulunuldu ve saldırı sonucu 26 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

A+A-

Adı Caballo Blanco oldu açıklanan striptiz kulübüne Salı gecesinde bir çetenin saldırısı olduğunu düşünülen olayda en az 13 kİşi de ağır şekilde yaralandı.

BBC Türkiye den alınan bilgilere göre;Çarşamba günü açıklama yapan Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador,gerçekleşen saldırının ‘’korkunç’’olduğunu belirtti.

Polis ekipleri saldırının yerel yetkililer ve organize suç çetelerinin arasında bir anlaşmalıktan ortaya çıktığını düşündüklerini söyleyen Lopez Obrador, saldırganların eğlence kulübünün acil çıkış kapılarının olduğu bölgeleri yakması ile vefat edenlerin sayısının çoğaldığını söyledi.

Saldırı sonrası kurtulan insanların açıklamalarına göre çok yüksek sesle müzik olduğu için insanların ateşi görene kadar hiç bir şeyin farkına varmadığını belirttiler.

Saldırır düzenleyen şahıslar birden çok arabanın içinde gece kulübüne girdikleri ve silahlarla güvenlikte olan görevlileri tehdit ederek giriş kapılarını kapadıkları öğrenildi.

Bu hain saldırı, ülkedeki şiddet ile savaşacağı sözünü veren Lopez Obrador'un Aralık ayında bu yana ülkenin başına gelen  en kanlı saldırı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT