1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Meclise Koronavirüs Engeli! TBMM Kapandı
Meclise Koronavirüs Engeli! TBMM Kapandı

Meclise Koronavirüs Engeli! TBMM Kapandı

Meclis’te her geçen gün yeni bir Korona vakası tespit edilmesi vekilleri alarma geçirdi. Muhalefet kanadındaki milletvekillerinin ve iktidar partili milletvekillerinin ortak kararıyla TBMM geçici bir süreliğine kapatıldı.

A+A-

Karara göre Meclis 30 Haziran 2020 tarihine kadar ara verilecek. Bu 4 günlük arada genel kurul salonu başta olmak üzere tüm koridorlar, odalar, tuvaletler ve katlar uzmanlar tarafından dezenfekte edilecek.

TBMM’de artışa geçen vaka sayıları vekilleri tedirgin etmeye başladı. Toplamda 19 olarak açıklanan vaka sayısı pandemi timinin kurulmasına sebep olmuştu. Bu tim meclisteki restoran gibi toplu alanların kapatılmasına etkide bulunmuştu. İyi Parti vekillerinden biri olan Fahrettin Yokuş, tedbirlere rağmen tehlike altında bulunduklarını ifade etti. Milletvekillerinin büyük bir kısmının virüs korkusu içerisinde olduğunu ifade eden Yokuş, çare bulunması gerektiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yetkili isimlerden biri olan Engin Altay ise Fahrettin Yokuş’a destek çıktı. Uzlaşma sağlanabilecek konuların 7 Temmuz tarihine kadar görüşülmesini, tartışmalı konuların ise ekim ayına bırakılması gerektiğini söyleyen Altay, kimseye Covid-19 bulaştırılmadan bu işin halledilmesini diledi. İktidarın da desteğiyle saat 02.00 sularında getirilen yeni takvim önerisi kabul edildi ve meclis 30 Haziran’a kadar tatil edildi.

HABERE YORUM KAT