1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Manisa Nöbetçi Noter - Manisa Nöbetçi Noter Sorgulama!
Manisa Nöbetçi Noter - Manisa Nöbetçi Noter Sorgulama!

Manisa Nöbetçi Noter - Manisa Nöbetçi Noter Sorgulama!

Diğer illerde olduğu gibi Manisa'da da nöbetçi noter uygulaması başladı. Bu bağlamda cumartesi veya Pazar günleri alım satım yapacak pek çok kişi “Manisa Nöbetçi noter nerede? Manisa Nöbetçi noter cumartesi, Pazar hangi bölgede” şeklinde sorgulama yapıyor.

A+A-

Nöbetçi noterlerin faaliyete girmesiyle Manisa nöbetçi noter araması googlede aranan konuların başında geliyor. Bizde sizler için bu konuyu araştırdık.

Ancak öncelikle gelin nöbetçi noterlerle bilmeniz gerekenleri ele alalım.

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama karar 9 Nisan 2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren nöbetçi noter uygulaması yapılmaya başlandı. Nöbetçi noterler her hafta değişmektedir. 

Nöbetçi Noter Nedir?

Nöbetçi noterler, cumartesi ve Pazar günleri mesaiye kalan kişilerdir. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noter Birliğinin ortak çalışması sonucunda yürürlüğe girmiştir. Manisa nöbetçi noter  ‘de en çok işlem talep gören  işlem araç alım satım işlemleridir.

Manisa Nöbetçi Noter nerede?

Nöbetçi noterler İstanbul’da  4, Ankara'da 2  diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Nöbetçi noterler her hafta değişmektedir. 

Nöbet tutacak noterlikler, Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesinden öğrenilmektedir. Manisa’da nöbetçi noter nerede sorusunun yanıtı aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Nöbetçi Noter sorgulama için tıklayın

Açılan sayfa il bilgisi seçerek Manisa'daki nöbetçi noter bilgisine ulaşabilirsiniz.

Nöbetçi Noter Kaça Kadar Açık?

Manisa Nöbetçi noterler cumartesi ve pazar günleri hafta içinden farklı bir şekilde mesai yürütmektedirler. Nöbetçi Noterlikler Cumartesi ve Pazar Günleri saat 10:00 - 16:00 saatleri arasında hizmetvermektedir.

NOTER NE İŞ YAPAR?

-Yapılması kanunla başka bir makam, merci veya şahsa verilmemiş olan her nevi hukuki işlemi düzenler,

-Kanunlarda resmi olarak yapmaları emredilen ve mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri Noterlik Kanunu hükümlerine göre yapar

-Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapar,

-Alım-satım sözleşmesi yapar,

-Kanunlara uygun olarak hazırlanıp getirilen evrağın üzerindeki imza, mühür veya herhangi bir işareti veya tarihi onaylar,

-Protesto, ihbarname ve ihtarname gönderir,

-Kanunen tescili gereken işlemleri tescil eder.

NOTER NEDİR?

Noter, insanların yasalar önünde işlemlerini tamamlamasında, düzenlenmesinde ve onaylanmasında görevli kişidir. Noter ayrıca hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıklarını çözmek için görevli kişi olarak ta bilinir. Her ilçede Noterlik bulunmaktadır. Noter olabilmek için Hukuk Fakültesi Mezunu olmak ve noterlik belgesine sahip olmak gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT