1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mahir Ünal, Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirse daha mı doğru olurdu?
Mahir Ünal, Cumhurbaşkanımız  meseleyi kişiselleştirse daha mı doğru olurdu?

Mahir Ünal, Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirse daha mı doğru olurdu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Ünal, Soçi'de gerçekleştirilen zirvenin sonrasında son bulan Barış Pınarı Harekâtına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylemlerine karşılık ''Şu anda biz ne yapıyoruz sen ne yapıyorsun? Türkiye'nin 40 yıldır mücadele halinde olduğu terör örgütüyle mücadelesinde nihai bir zafere ulaşmak üzere'' olduğunu belirtti.

Mahir Ünal, "yapılan mücadeledeki temel sorunun Irak ve Suriye'deki yaklaşık bin 300 km uzunluğunda olan sınırın denetim altına alınmasıydı" dedi.

Türkiye'nin 910 kilometre uzunluğunda Suriye sınırında bir güvenli bölge oluşturduğunu ve 30 kilometre derinlik içinde terör örgütünü daha güneye attığını belirtti. Türkiye illerinden ve kırsallarından terör örgütünü temizlenmiş olduğu gibi aynı zamanda sınırında da terör unsurlarını temizlediğini ifade etti.

Ünal, "konuya ilişkin olarak dünyaya haklılığımızı kabul ettirildiğini ve hem ABD hem de Rusya ile aynı anda diplomasi yürütüldüğünü ve bu ilişkilerden istediğimizi aldık" dedi.

Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektuba yönelik olarak Ünal, mektup üzerinden birilerinin Cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesine asla razı olunmayacağını diyerek Kılıçdaroğlu'nun meclis de o mektubu okuması be mektup üzerinden siyaset yürüttüğünü belirtti.

Ünal, Cumhurbaşkanımız bölgede en iyi cevabı vermek yerine, kişiselleştirip 'bana böyle bir mektup geldi' dese daha doğru olurdu? Asla. Mektuba verilecek en güzel cevabı alanda verdik, açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT