1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kazakistan ve Özbekistan ile Ticari İlişkiler Sağlamlaşacak
Kazakistan ve Özbekistan ile Ticari İlişkiler Sağlamlaşacak

Kazakistan ve Özbekistan ile Ticari İlişkiler Sağlamlaşacak

İstanbul’daki demir ve demir dışı metallerin ihracatındaki ileri gelen yetkili isimlerden Tahsin Öztiryaki, Kazakistan ve Özbekistan ile olan ticari dostluğun arttırılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Ayrıca 86 milyon dolara yakın olan demir ve demir dışındaki metallerin dışarı satımı ve dışarıdan alımlarda az bir paya sahip olan bu iki kardeş ülkeyle daha çok bağlantı kurulması gerektiğini ifade etti.

İstanbul’daki demir ve demir dışı metallerle ilgilenen yetkililer önce Özbekistan’da kısa bir süre sonra da Kazakistan ile sanal ticari kurul yapacak. Öğrenilen bilgilere göre normalleşme hareketlerinin başlamasıyla yeni dönemde yapılacak olan sanal ticari kurullar, uluslararası ticarette başarılı adımlar atılarak ilişkilerin sağlamlaştırılmasına yardımcı olacak.

Tahsin Öztiryaki, birtakım bölgelere kurullar yapılmaya başlandığını Özbekistan ile Kazakistan’ın hedef ülkeler arasında güzel bir yerinin olduğunu paylaştı. Ayrıca bu iki ülkenin Orta Asya pazarlarında çok önemli bir yerde bulunduğunu da açıkladı. Öztiryaki, Kazakistan ve Özbekistan’ın kara yolu, terminal gibi çalışmalarında bulunmayı arzu ettiklerini ekledi. Hedefler doğrultusunda kurullara hız kesmeden devam edileceğini de açıklayarak sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT