1. HABERLER

2. SİYASET

3. Karamollaoğlu'ndan Madımak olayıyla ilgili açıklamalar
Karamollaoğlu'ndan Madımak olayıyla ilgili açıklamalar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaşanan Madımak olayıyla ilgili çok şaşırtıcı yorumlarda bulundu.

A+A-

Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu, 1993 senesinde Sivas’ta yaşanan Madımak olayı ile ilgili yorum ve açıklamalar yaptı.

Karamollaoğlu’na yönlendirilen Madımak olayıyla ilgili utanıp utanmadığı sorusu soruldu. Bunun üzerine partinin genel başkanı Karamollaoğlu, bunun bir suçlama olarak gördüğünü ve neden utanması gerektiğini sordu. Bu yaşananların ne sorumlusu olduğunu ne de bu olaylara engel olmak için gerekli yetkinin olduğunu dile getirdi.

Olaylara engel olmak için asıl yetkinin o dönemdeki vali ve emniyet müdüründe olduğunu belirtti. Kimsenin kendisine sorulan bu sorunun dönemin valisi ya da emniyet müdürüne sorulmamasından yana yakındı. Oysaki bu görevin onlarda olduğunu ve zamanında gerekli önlemlerin alınmış olması gerektiğini açıkladı. Kendisinin sadece belediye başkanı olduğunu ve olaylarla alakası olmayan biri olarak neden utanç duyması gerektiğini bilemediğini ifade etti.

Olaylara katliam demeyen Karamollaoğlu, olayın yaşanmasına engel olunmadığı için üzüldüğünü anlattı. İnsanların yaşanan ölümlerden dolayı derin üzüntü içinde olduğunu bildiğini ona asla bir şey söyleyemeyeceğini ekledi. Sadece katliam denen şeyin kasıtlı olarak yapıldığını ve orada bulunan insanların ölmesi için böyle davranıldığına inanmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT