1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karadeniz semalarında gerilim; Rus savaş uçağından ABD uçağına taciz!
Karadeniz semalarında gerilim; Rus savaş uçağından ABD uçağına taciz!

Karadeniz semalarında gerilim; Rus savaş uçağından ABD uçağına taciz!

Konuyu Rus savunma bakanlığı şöyle duyurdu; Rus hava kuvvetlerine bağlı bir Su-27 uçağının Karadeniz üzerinde Rus hava sahasına yaklaşan ABD bombardıman uçağının engellendiğini duyurdu.

A+A-

Rus hükümeti tarafından yapılan açıklamada geçen cumartesi günü Karadeniz tarafından gelen ABD’ye ait olan bir uçağın ilk olarak hava kontrol araçlarıyla takibe alındığı sonra da uçaklar tarafından hava sahasına girmesi engellendi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; Rus hava kuvvetlerinin ABD uçağını uzaklaştırdıktan sonra su_27’nin kalktığı hava üstüne geri döndüğü bilgisine yer verildi. Avrupa da şu an aktif görev alan ABD komutanlığından olayda önce yapılan açıklamada kendilerine ait iki bombardıman uçağının Avrupalı ortaklarıyla uyum ve hazırlık tatbikatı içerisinde Karadeniz semalarında yapılan tatbikatın tamamlandığını komu oyuna duyurmuştu.

Avrupalı devletlere ait keşif uçakları ve insansız hava araçlarının Rus sınırlarında ve askeri bölgelerinde taciz ve ihlallerin son zamanlarda gözle görülür şekilde arttığı belirtildi. Belirtilen taciz ve ihlallerin Rusya'nın Güney ve batı kesimlerinde gözleniyor. Mart ayında da aynı olay tekrarlanmıştır. Rus yetkililer, Amerika ve Avrupalı ülkeleri bu olaylara son vermeleri için bir kez daha ikazda bulundu fakat olumlu bir yanıt alamadı.

HABERE YORUM KAT