1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kahramandan şok edici red!
Kahramandan şok edici red!

Kahramandan şok edici red!

Akdeniz’de boğulmakta olan mültecilerin hayatını kurtaran Alman kahraman Pia Klemp Fransa’nın başkenti olan Paris’in en meşhur onur madalyasını reddetti.

A+A-

Paris şehrine ait olan ‘en saygın insan’’ ödülü olarak verilen Paris Kent Madalyasını (La Médaille Grand Vermeil de la Ville de Paris) geri çeviren Pia Klemp,Sorumluların mülteci insanlara karşı davranışlarını hatırlatarak ‘’ikiyüzlülük’’ kınamasında bulundu.

Sputnik radyo ağının ulaştığı bilgiye göre,Klemp,Şahsına ait sosyal medya hesabındaki paylaşımında ‘’kimin’’ ‘kahraman’,kimin ‘yasadışı’olduğuna karar verecek otoritelere ihtiyacımız yok’’mesajını paylaştı.Paris Belediye Başkanı Hidalgo’ya da sesini duyurmak isteyen Klemp’’ "Mürettebatımız her gün mültecileri zor koşullardan kurtarmaya çalıştığı için bana madalya vermek istiyorsunuz. Bu esnada sizin polisiniz, sokaklarda yaşamak zorunda bıraktığınız insanların battaniyelerini çalıyor. Siz de protestoları bastırıyor ve mültecilerin, iltica talep edenlerin haklarını savunan insanları suçlu gibi gösteriyorsunuz" dedi.

Bu sözlerin arkasından konuşma yapan Belediye Sözcüsü, Kaptan Klemple iletişime geçeceğini açıkladı.

İTALYADA DAVASI DEVAM EDİYOR

Klemp’in Akdeniz de kahramanlık yaparak mültecilerin hayatlarını kurtardığından dolayı mürettebat arkadaşı Carola Racket ile beraber madalyayı hak etmişti. Ama Pia Klemp,İtalya da yasal olmayan mülteciliğe yardım etmekten suçlu görülüyor.Pia Klemp suçlu olması durumunda 20 sene hüküm giyebilir.

 

HABERE YORUM KAT