1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İstanbul Metrobüs Hattı Alarm Veriyor
İstanbul Metrobüs Hattı Alarm Veriyor

İstanbul Metrobüs Hattı Alarm Veriyor

İstanbul halkının en çok kullandığı ulaşım aracı olan metrobüsler yoğunluk nedeniyle yolculara yetişemez hale geldi. Bu durum İBB Meclis gündemindeki yerini aldı. Altunizade durağında beklenmeyen bir yolcu artışı yaşandı.

A+A-

İstanbul’un her iki kıtasında ve kıtalar arası yolcu ulaşımını sağlayan metrobüs hatları, son günlerde inanılmaz bir yoğunluk ile karşı karşıya. İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım Trafik Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, gündem dışı açıklamalarda bulundu.

Sarı, “Şu anda metrobüs hattında 545 araç var. Ancak teknik ve ekonomik ömrünü dolduran araçlar arızaları nedeniyle seferlerde aksamalara neden oluyor” dedi.

İstanbul metrobüs hattında her biri 1.2 milyon euro olan 258 yolcu kapasitesine sahip Phileas marka metrobüsler olduğunu belirten Sarı, "bu araçlar 12 yaşını doldurduğu için 50 metrobüsün 23 tanesi teknik arızalarından dolayı depolarda çürümekte" dedi.

Yapılan araştırmaya göre, 165 yolcu kapasitesine sahip ve fiyatı 400 bin euro olan Capacity marka araçlar ise 12 yaşını çoktan doldurdu. Her biri 400 bin euro olan Connecto marka araçlar ise 7 yıldır hizmet vermekte.

HABERE YORUM KAT