1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İstanbul 29 Ekim Kutlamasına Hazırlanıyor
İstanbul 29 Ekim Kutlamasına Hazırlanıyor

İstanbul 29 Ekim Kutlamasına Hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 16 milyon İstanbul vatandaşı iz bırakacak bir 29 Ekim kutlaması için hazırlıklarına devam ediyor.

A+A-

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Cumhuriyet’in kurulması için atılan ilk adımların 100. yılılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 milyon İstanbul vatandaşı ile beraber akıllarda ilelebet kalacak bir kutlama hazırlığı yapıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, verdiği talimatta belediyedeki tüm birimlerin, 29 Ekim’e kadar yapılacak olan çalışmaları en üst seviyede tutmalarını iletti.

Bu yıl yapılacak olan 29 Ekim etkinliklerinin, İstanbul’da yapılan en büyük kutlama etkinliği olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni yönetimi döneminde bir ilke imza atmış olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilk defa kent genelinde kutlanacak ve kutlamalar 2 gün boyunca büyük bir çoşkuyla devam edecek. 16 milyon İstanbul vatandaşı, medyanlarda buluşarak İstanbul’dan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verecek.

İBB Başanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla 28 Ekim tarihinde başlayacak kutlamalar Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenecek olan çelenk koyma töreni ile başlayacak. Ayrıca vatandaşlar, Ayasofya Meydanı’na sergilenecek olan İstanbul ve Atatürk Konulu Fotoğraf Sergisi açılışına da katılabilecek.

HABERE YORUM KAT