1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İsmail Küçükkaya, Mansur Yavaş’ı konuk edecek
İsmail Küçükkaya, Mansur Yavaş’ı konuk edecek

İsmail Küçükkaya, Mansur Yavaş’ı konuk edecek

Foxtv’de hafta içi her sabah yayınlanan gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programı adı yolsuzluk iddialarına karışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ağırlayacak. Mansur Yavaş burada önemli açıklamalar yapacağı belirtiliyor.

A+A-

Sosyal medya hesabından İsmail Küçükkaya’nın konuğu olacağını açıklayan Mansur Yavaş, CHP eski milletvekili Sinan Aygün’ün kendisi hakkında ortaya attığı iddiaların hepsine cevap vereceğini bununla beraber 6 aylık başkanlığı döneminde şehirde icra ettiği faaliyetlerle ilgili de bilgi vereceğini söyledi.

Mansur Yavaş’ın bu paylaşımı çok kısa zamanda 30 binin üzerinde beğeni aldı.

Hafta içi her gün sabah saat 07.15’de başlayan ve saat 10.00’a kadar süren Çalar Saat programında Mansur Yavaş’ın 08.30’dan itibaren ekranlarda olacağı da açıklandı.

Mansur Yavaş’ın hem instagram, hem de twitter adreslerinden yaptığım paylaşımlarda birçok kişi Mansur Yavaş’a olan desteğini yineledi.

NE OLMUŞTU:

Eski CHP milletvekili ve ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında hakkında 25 milyon lira  rüşvet talep ettiği iddialarında bulunmuştu.

Bunun üzerine Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında, duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine İçişleri Bakanlığınca bir mülkiye müfettişi görevlendirilmişti.

Aygün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Aygün'ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti. "Togo Kuleleri"nde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016'daki imar değişikliğinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, mahkeme kararında "Togo Kulelerine sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve üst ölçekli plan hükümlerine aykırı olduğunun tespit edildiğinin" kaydedildiği ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT