1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Yeni Petrol Sahaları Keşfetti
İran Yeni Petrol Sahaları Keşfetti

İran Yeni Petrol Sahaları Keşfetti

İran’ın Yezd şehrinde açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran ekonomisinin olumlu yönde ilerlemeler kaydettiğini dile getirdi.

A+A-

İran ekonomisinin olumlu yönde ilerlemelere açık olduğunu dile getiren Ruhani, Merkez bankası verilerine bakıldığında Mayıs ayında yüzde 3, Haziran ayında yüzde 2.3, Temmuz ayında yüzde 2.2 ve Ağustos ile Eylül aylarında yüzde 0.8 oranında enflasyon olmasını öngörüyoruz dedi.

ABD yaptırımları rağmen İran ekonomisinin zor bir dönem geçirdiğini fakat devlet ve millet olarak büyük bir direnç ortaya koyduklarını dile getiren Ruhani mayıs ayı ile beraber İran ekonomisinde olumlu ilerlemenin olacağını ifade etti.

İran halkına da müjdeli bir haber vermek istediğini açıklayan Ruhani, 53 milyar varil rezerve sahip yeni petrol sahası tespit ettiklerini belirtip ilk olarak 2016 yılında başlatılan yeni petrol sahası araştırmalarında geçen hafta sonuç aldıklarını söyledi.

Bugün itibariyle keşfettiğimiz yeni petrol sahasının haberini sizlere vermekten onur duyarım sözlerini kullandı. Bu devletin, Petrol Bakanlığının ve Ulusal Petrol Şirketinin İran milletine hediyesi olarak devam etmektedir. 53 milyar varil rezerve sahip yeni petrol sahası tespit ettik sözlerini yineledi.

 

HABERE YORUM KAT