1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Televizonu saldırının bilançosunu açıkladı
İran Televizonu saldırının bilançosunu açıkladı

İran Televizonu saldırının bilançosunu açıkladı

İran’a ait devlet kanalı İRİB, ABD hava üssüne gece düzenlenen roketli saldırıda, 80 yakın Amerikan askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

A+A-

ABD ve İran arasındaki gerilim savaşa doğru gidiyor. Kasım Sülemani’nin öldürülmesinin ardından intikam yemini eden İran, söylediğini yerini getirdi. İran tarafından Irak’ta bulunan tüm ABD üslerini ateş altına aldı. Bölgede Amerika’nın en büyük hava üssü Ayn El-Esed’a 13 füze atıldı.

"İRAN TELEVİZYONU 80 ASKER ÖLDÜ" DEDİ

Bu gelişmelerin ardından İran’dan peş peşe açıklamalar yapıldı. İran devlet televizyonu İRİD, saldırıda 80 Amerikan askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Amerika ise yapılan bu açıklamayı kabul etmedi ve hemen yalandı.

İRAN DIŞ İŞLERİ BAKANI: MEŞRU MÜDAFAA KAPSAMINDA ORANTILI KARŞILIK VERİLDİ

General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine yanıt olarak yapıldığı belirtilen saldırıyla ilgili İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa yaptıklarını belirten Zarif, "Vatandaşlarımız ve üst düzey yetkililerimize yönelik korkakça saldırının düzenlendiği üs hedef alınarak orantılı bir yanıt verildi ve tamamlandı. Çatışmaların tırmanması ya da savaş peşinde değiliz. Ancak her türlü saldırganlığa karşı kendimizi koruyacağız" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT