1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İnfaz Kanunuyla İlgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama
İnfaz Kanunuyla İlgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

İnfaz Kanunuyla İlgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy çoğunluğu ile kabul edilen infaz kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemenin önemli yenilikler getirdiğini belirten Erdoğan, yani düzenlemelerin milletin ve kamunun hassasiyetleri göz önüne alınarak ve uygulamalardaki sıkıntıların düzeltilmesine yönelik yapıldığını belirtti.

Korona Virüs Salgını İçin Tüm Tedbirler Alındı

Yargıda yapılan düzenlemelerin bu süreçte çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, hem mağdurların hem de suçluların yeni yapılan düzenlemelerle daha adil yargılanacaklarını ve sistemdeki sorunların giderilmeye çalışıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, korona virüsü salgını ile ilgili cezaevlerinde alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada “Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için her önlem alınıyor. Ceza Kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık. İnsanlığın asla bitmeyecek bir ülküsü olan adalet arayışında, daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT