1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İki Liderin Masaya Yatırdığı O Kritik Başlıklar
İki Liderin Masaya Yatırdığı O Kritik Başlıklar

İki Liderin Masaya Yatırdığı O Kritik Başlıklar

Putin’in davetiyle Moskova’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o görüşme sonrası İdlib ve güvenli bölgeye dair çok kritik mesajlar verdi. Erdoğan; “Rejimin terörizimle mücadele bahanesi ile sivillere karadan ve havadan ölüm yağdırması kabul edilemez.“ dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda Türkiye‘nin tavrını net olarak masaya koydu. Esad güçlerinin kuşatması ve saldırıları sürerken İdlib, Moskova‘daki görüşmenin en kritik başlığıydı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Rejimin kışkırtmaları bölgedeki askerlerimizin can güvenliğini riske etme boyutuna varmıştır. Meşru müdafaa hakkımız özellikle sınırlarımız boyunca bizi müdafaaya sevk etmektedir. Gereken adımları da gereken zamanda atmak zorundayız.“  sözleri ile Rejime destek veren Rus mevki dışı Putin’i uyardı.

Putin; “İdlib çatışmasızlık bölgesindeki durumdan kaygılıyız. Teröristler orada Süriye hükümet güçlerinin elindeki toprakları ateşe tutmaya devam ediyorlar. Rus üslerini tehdit ediyorlar bölgenin militanlar için bir barınak olmaması gerektiği kanaatindeyiz.“

Bu konuşmaların ardından bölgede ek tedbirler alınmasına karar verdi iki lider.

“Terör örgütlerinin bir an önce bölgeyi terk etmelerini istiyoruz. Güvenli bölge sözünün yerine getirilmesin istiyoruz. Bu tacizciler devam ettiği sürece eli kolu bağlı durmamız mümkün değil ve şu anda sınırlardaki hazırlıklarımızın hepsi bunun içindir.“

Putin‘den de güvenli bölgeye destek geldi.

HABERE YORUM KAT