1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İBB'nin 5 bin Yeni Ticari Taksi Hayali Suya Düştü
İBB'nin 5 bin Yeni Ticari Taksi Hayali Suya Düştü

İBB'nin 5 bin Yeni Ticari Taksi Hayali Suya Düştü

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yetkilileri tarafından bir süredir incelenmekteydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin taksi plakası kiralama talebi, hakkında incelemeler sona erdi. Yetkililer yapılan teklifle ilgili açıklamalarında kararın kabul edilmeyerek ilgili komisyona aktarıldığını belirtti.

A+A-

Ret kararının çıktığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile yaptığı toplantı öncesinde ve sırasında pek çok olay çıktı. Yapılan toplantı öncesinde pek çok taksi kooperatifi bir araya gelerek protesto düzenledi. Yapılan protestolara zabıta ve polis ekipleri müdahale etti ve daha büyük olaylar yaşanmaması amacıyla bölgede sıkı güvenlik tedbirleri alındı.

Protestocular yatıştırıldıktan ve bölgedeki önlemler sıkılaştırıldıktan sonra çeşitli taksi kooperatifleri toplantıyı takip etmek amacıyla binanın dışında beklemeye başladı. Tekrar yaşanan gerginliğin ardından taksiciler Şişli Maçka Parkı’nda bekleme kararı aldı.

Uzun süren bekleyişin ardından toplantıdan çıkan karar taksicileri bir nebze de olsa sevindirdi. Ancak kararın netleşmesi ve reddin kesinleşmesi için komisyonda kullanılan oyların toplantıdaki kararla örtüşmesi gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT