1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İBB Türgev’e Verilen 5 Yurdu Geri Aldı
İBB Türgev’e Verilen 5 Yurdu Geri Aldı

İBB Türgev’e Verilen 5 Yurdu Geri Aldı

İBB'nin iktidara yakın vakıflarla ilişkisini kesme kararının ardından bir karar da Antalya’dan geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Böcek, TÜRGEV’de olan kız öğrenci yurdunun geri alınması için çalışmaların başladığını söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi TURGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı. O yurtlar için toplamda 171 milyon lira harcanmıştı. İhalelerin ardından inşaat çalışmalarının başladığı yurt binaları için İBB kasasından 171 milyon 767 bin TL para harcandığı öne sürüldü. 5 yurt da tamamen TÜRGEV için yapıldı ve vakıf daha inşaat bitmeden dilekçe vererek binaların kendilerine tahsis edilmesini istedi.

İBB TURGEV’e verilmek üzere inşa edilen 5 yurdu geri aldı. CHP vakıflara aktarılan paraların kesilmesi sonrası bazı dernek ve vakıfların yurtlarındaki öğrencilere beslenme ve barınma adı altında kredi ve yurtlar genel müdürlüğü üzerinden rant kapısı açıldığını iddia etti.

CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin vakıf ve derneklere Büyükşehir  belediyeleri üzerinden aktarılan paraların kesilmesiyle öğrencilere beslenme ve barınma adı altında kredi ve yurtlar genel müdürlüğü üzerinden rant kapısını açıldığını 1000 kişilik kapasiteli yurtlarda 150 kişinin kaldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT