1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İBB meclisinde KİPTAŞ tartışması
İBB meclisinde KİPTAŞ tartışması

İBB meclisinde KİPTAŞ tartışması

İBB Meclisi, tek bir madde oylaması için toplandı. İBB şirketlerinden biri olan KİPTAŞ tarafından 24 Ekim tarihinde açık artırma ile satışa sunulan arsalar aceleyle “park” ilan edildi ve satışından vazgeçilmesi istendi.

A+A-

Başakşehir ve Tuzla’daki arsalar yaklaşık olarak 20 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. AK Partili vekillerin mevzuata aykırı park ilan kararına CHP cephesinden tepki geldi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Tek bir maddenin oylanması için koca meclisi toplama kararı tamamen AKP’nin yanlış kararı sonrası ortaya çıkmıştır. Amaçları, ‘CHP yeşil alanları katlediyor’ yalanını yaymaktır. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum. Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını hiçe sayarak meclisteki çoğunlukları sayesinde yanlış kararları benimsiyorlar. Böyle bir siyasi düşünce olamaz” dedi.

İBB Meclisi Ekim ayı oturumunda, tek bir maddeyi oylamak için 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı. Oturumda, Başakşehir ve Tuzla’daki 20 bin metrekarelik parseli deprem toplanma alanı için kullanıma sunma fikri görüşüldü.

 

HABERE YORUM KAT