1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, süt sözü vaadini yerine getirdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, süt sözü vaadini yerine getirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, süt sözü vaadini yerine getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zamanında verdiği vaatleri birer birer eyleme geçirmeye başladı. O vaatlerden biri de durumu olmayan ve çocuklar için dağıtılacak “halk süt projesi” idi.

A+A-

Proje 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde hayata geçmeye hazırlanıyor. Projenin ilk etapta İstanbul genelinde her ay 750 bin litre süt dağıtımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

 Bu projeden yararlanabilecek kişiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  sosyal bir destek alan ailelerin 3 ve 6 yaş arası çocukların yararlanabileceği açıklandı. Sütün dağıtımı bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları tarafından dağıtımı gerçekleştirilecek. Her hafta çocuk başına ailelere 2 litre süt dağıtımı sağlanacak.

Uygulama esnasında ihtiyacı olan ailelerin de tespiti yapılarak, onlara da yardımda bulunup, sisteme dâhil olmaları sağlanacak. Bu projenin gerçekleştirilebilmesi için Tire Süt Kooperatifiyle sözleşmeler imzalandı.

Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek olan “Halk Süt Lansmanı ve Dağıtım Töreni” Su Ürünleri Hali’nde 16 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT