1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na dair açıklamalar yaptı
Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na dair açıklamalar yaptı

Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na dair açıklamalar yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nın hedeflediği bölge dışında kalan yerlere yönelik herhangi bir operasyona ihtiyacımızın olmadığını, Türkiye’nin ABD ile F-35 hususundaki anlaşmazlıkların bir çözüme kavuşacağını ve bunun üstesinden gelineceğini bildirdi.

A+A-

MSB Bakanı Hulusi Akar, "biz NATO üyesi olarak NATO'nun merkezinde yer alıyoruz. NATO üyesi olan devletler tarafından bizi anlaşılma hususunda belli başlı bazı sorunlar yaşamaktayız, dedi. Hulusi Akar, ABD tarafından ülkemize karşı uygulanan söz konusu olan yaptırımların geçici olacağına ve bu konunun önümüzdeki süreçte gündem dışı kalması gerektiğini düşünüyoruz, dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin savunma sistemi olan patriotları alabiliriz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ne yapacağı ziyareti esnasında bu konunun gündeme gelebileceğini ifade etti.

Hulusi Akar, Suriye’de Barış Pınarı Harekâtı ile sağlanmış olan asayiş bölgesinde EYP'lerin kaldırılması, bu bölgeden hala çekilmemiş olan teröristlerin temizlenmesine yönelik çalışmalar olacağını söyledi. Akar, biz bölgedeki terör örgütlerinin temizlenmesini kast ederken yalnız PKK/PYG olarak değil, girdiğimiz bölgelerde karşımıza çıktığı takdirde DEAŞ'a da aynı şekilde müdahale edileceğini belirtti.

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullanması asla söz konusu olmadığını ve envanterde yerinin olamadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT