1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hong Kong'da şiddet olayları dinmek bilmiyor!
Hong Kong'da şiddet olayları dinmek bilmiyor!

Hong Kong'da şiddet olayları dinmek bilmiyor!

Hong Kong’da şiddet olayları dinmek bilmiyor. Her geçen gün olaylar daha fazla kızışıyor. Olaylara sebep olan suçluların Çin’e iade yasa tasarısından hükümet yetkilileri geri adım atmıyor. İşte Hong Kong’dan gelen son haberler.

A+A-

Hong Kong'da yayın hayatına devam eden South China Morning News gazetesi’nden yer alan bir  habere göre, dün meydana gelen şiddet olaylarından sonra bugün içinde de şehirdeki çok sayıda üniversite kampüsü içerisinde protesto yapan öğrenciler ile polis arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Şehrin bazı bölgelerinde devam eden hadiseler sebebiyle çok miktarda yol ulaşıma kapatılmak zorunda kaldı ve tren ve metro seferlerinin çoğu da iptal edilmek zorunda kalındı. 

Raylar Yabancı Madde Yağmuruna Tutuldu

Sabahın ilk saatlerinde bir MTR treni rayların üzerine fırlatılan yabancı maddeler sebebiyle Sha Tin semtinde yer alan istasyona varamadı. Tren seferinin ertelenmesi üzerine sayısı yüzleri bulan yolcu istasyonu terk etmeye mecbur kaldı.

Chinese, City, Hong Kong ve Polytechnical Üniversiteleri kampüsleri içimde kendilerine kamp kurmaya başlayan öğrenci kesimi, barikatlar oluşturup polis ile karşı karşıya gelerek sert çatışmaların oluşmasına sebep oldu.

Sha Tin semtinin sınırları içeride yer alan Chinese Üniversitesi kampüsünde, polis güçleri ile protestocu öğrenciler arasında çatışma yaşandı. Çatışmalar esnasında öğrenciler bir aracı aleve verdi.

HABERE YORUM KAT