1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hong Kong'da Protesto: Polis Gaz Ve Tazyikli Su İle Müdahale Etti
Hong Kong'da Protesto: Polis Gaz Ve Tazyikli Su İle Müdahale Etti

Hong Kong'da Protesto: Polis Gaz Ve Tazyikli Su İle Müdahale Etti

Hong Kong’da bu hafta sonu tansiyon yükseldi. Polisin yasak kararına rağmen binlerce gösterici yine sokaklara döküldü. Çatışmalar yaşandı.

A+A-

Polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericeler molotof kokteyli atıp barikatları ateşe verdi. Savaş alanını andıran görüntüler elde edildi.

Suçluların Çin’ e iade STA karşı 13. haftasına giren hükümet karşıtı protestolar polis yasağına rağmen sürdü. Gösteriler ilk olarak Hristiyan bir grubun düzenlediği din bir toplanma adı atında başlatıldı.

İlahiler söyleyerek ve demokrasi hakkında sloganlar atarak yürüyen göstericiler, kiliseden sonra yönlerini Honk Kong’un Çin tarafından atanan liderinin tarafına çevirdi. Polis göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandı. Göstericilerse polisin yerleştirdiği barikatları ateşe verdi.

Bu hafta sonu düzenlenen gösteriler Çin komünist parti yönetiminin Hong Kong’da demokratik seçimleri yasaklamasının 5. yıl dönümüne denk geldi. Hong Kong  emniyeti yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle gösterileri yasaklamıştı.

HABERE YORUM KAT