1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hindistan açıkladı: Soruşturma tamamlandı, Kendi uçağımızı düşürdük!
Hindistan açıkladı: Soruşturma tamamlandı, Kendi uçağımızı düşürdük!

Hindistan açıkladı: Soruşturma tamamlandı, Kendi uçağımızı düşürdük!

Cammu Keşmir’de 27 Şubat’ ta düşen Hindistan’ ait askeri helikopterin, bir Hint füzesiyle yanlışlıkla düşürüldüğünü ve bunun “büyük bir hata” olduğunu bildiren Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanı Rakesh Sinngh Bhadauria, olay ile ilgili soruşturmanın tamamlandığı ve iki subaya verilecek ceza ile ilgili işlemin başlatıld

A+A-

Bununla beraber büyük bir hata olduğunu kabul ettiklerini, bu tür hataların tekrar etmemesi için gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Budgam bölgesinde meydana gelen olayda 6 hava kuvvetleri mensubu ile bir sivilin hayatını kaybettiği yetkililer tarafından bildirildi.

Yetkililer önce helikopterin düşme nedeni ile ilgili bir açıklama yapmamıştı. Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 14 Şubat tarihinde polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan, 44 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırı ile başlamıştı.
Yeni Delhi yönetimi, saldırı ile ilgili Pakistan'ı suçlamış, Pakistan ise suçlamayı reddetmişti.

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmiş kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütlerine hava saldırısı düzenlemiş, Pakistan'da hava sahasını ihlal ettiği gerekçesi ile Hindistan'ait iki savaş uçağını düşündüğünü bildirmişti.

Bunun üzerine Pakistan tüm hava sahasını kapatırken Hindistan bazı havaalanlarında uçuşları durdurmuştu. Hint pilotun uçağı Pakistan sınırları içine düşmüş, pilot Pakistanlı askerler tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Hint Pilot Pakistanlı yetkililer tarafından 1 Mart tarihinde Hint yetkililere teslim edildi.

HABERE YORUM KAT