1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hami Aksoy'dan Kıbrıs Teklifine Sert Cevap
Hami Aksoy'dan Kıbrıs Teklifine Sert Cevap

Hami Aksoy'dan Kıbrıs Teklifine Sert Cevap

Dışişleri Bakanlığı’nda Sözcü olarak görev yapan ve dış siyasetteki etkili isimlerden biri olan Hami Aksoy, AB’nin Kıbrıs ile ilgili yaptığı teklife sert çıktı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti ile GKRY’nin anlaşma için masaya oturmasını teklif eden AB temsilcisi Josep Borrell’e Sözcü Aksoy tarafından verilen cevap soğuk duş etkisi yarattı.

 Avrupa Birliği tarafından uzlaşma adı altında getirilen teklife Hami Aksoy yazılı açıklamayla cevap verdi. Aksoy, Avrupa Birliği’nin hiçbir zaman Kıbrıs Türkleri’ni dikkate almadığını, buna bağlı olarak sunulan teklifin ciddiyetsiz olduğunu ifade etti. Kıbrıs Rumları ile çözülmesi gereken sorunların Türkiye ile değil Kıbrıs Türkleri ile tartışılması gerektiğini belirten Aksoy, KKTC yetkililerini işaret etti.

Hami Aksoy yaptığı yazılı açıklamada deniz yetki alanlarına da değindi. Bu alanların hukuki bir şekilde sınırlandırılabilmesi için Kıbrıs meselesinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sözcü Aksoy, yazılı açıklamasının son kısımlarında Kıbrıs Cumhuriyeti unvanının GKRY tarafından gasp edildiğini ve buna rağmen Kıbrıs Türkleri’nin temsil edilmediğini savundu.

HABERE YORUM KAT