1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Greta Thunberg’in kuklası köprüden sallandırıldı
Greta Thunberg’in kuklası köprüden sallandırıldı

Greta Thunberg’in kuklası köprüden sallandırıldı

İtalya’da Roma şehrindeki bir köprüden genç iklim aktivisti Greta Thunberg’in temsili kuklası, üzerine iliştirilen bir notla birlikte sallandırıldı. Genç aktivisti hedef alan bu olaya tepki yağdı.

A+A-

Greta Thunberg, iklim değişikliğine yönelik farkındalık oluşturmak için önceki haftalarda Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmıştı. Burada yaptığı çarpıcı açıklamalarla oldukça dikkat çekmişti.

Ancak genç aktivist, Amerika Birleşik Devleti Başkanı Trump gibi bazı isimlerden ise olumsuz tepki görmüştü. Greta Thunberg’e yönelik gerçekleştirilen eylem, İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşti. Genç çevrecinin sembolik kuklası köprüden sallandırıldı. Üzerinde, “Greta sizin tanrınız” anlamına gelen, “Greta is your God” yazılı bir not bulunuyordu.

Bu olay üzerine Roma Savcılığı, olayın ağır tehdit ve nefret içerdiği gerekçesiyle soruşturma açtı.

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, bu olayı utanç verici bulduğunu ve kınadığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Aynı açıklamada, genç çevreci ve ailesiyle dayanışma içinde olduğunu ayrıca iklim çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Dünya çapında ilgi çekmeyi başaran İsveçli genç aktivist, düzenlenen Nobel Barış Ödülü bahislerinde ilk sıralarda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT