1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan: verilen söz tutulmazsa Harekata devam ederiz
Erdoğan: verilen söz tutulmazsa Harekata devam ederiz

Erdoğan: verilen söz tutulmazsa Harekata devam ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı medya kanallarıyla toplantı yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Toplantının açılış konuşmasında söz alan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili, “Eğer ABD verdiği sözü tutmaz ise, anlaşma sağlanan 120 saatin sonunda harekata kaldığımız yerden devam ederiz, bu konuda çok kararlıyız” şeklinde açıklama yaptı.

Erdoğan, “Amerika devleti, Türkiye Cumhuriyeti ile hareket etmedi. Terör örgütü olan PKK ve PYD ile anlaşma sağlamayı tercih etti. DEAŞ terör örgütünü temizledik ama YPG, sınır hattı boyunca bize tehdit oluşturmaya devam etti. Bu konuda ABD’ye ıslarla ikazda bulunduk ama beklediğimiz sonucu alamadık. Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Barış Pınarı Harekatını başlatmaya mecburduk” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan açıklamasının devamında, “ABD, yaptığımız harekatın bizim lehimize bu denli olumlu sonuçlar vereceğini düşünmemişti. Sınırımızın belli noktalarından yaklaşık olarak 30 kilometre derinliğe ulaşmamız ABD’yi rahatsız etti. Hal böyle olunca ABD ve Avrupa bir anda ayaklanarak harekata karşı çıktı” cümlelerine yer verdi.

Trump’ın kendisine gönderdiği skandal mektup hakkında da konuşan Erdoğan, “ABD Başkanı Trump’ın şahsıma göndermiş olduğu mektup, hiçbir siyasi olumlama ile örtüşmüyor. Mektubu elbette unutmayacağım ama bizler deneyimli ve saygılı liderler olarak gündemimizi bu mektup ile meşgul etmeyeceğiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu konuya ayrıca parantez açacağım” dedi

 

HABERE YORUM KAT