1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi için: “Yalvarıyorum, bu hatadan vazgeçin!” dedi
Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi için: “Yalvarıyorum, bu hatadan vazgeçin!” dedi

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi için: “Yalvarıyorum, bu hatadan vazgeçin!” dedi

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yere alan halk arasında Terkos gölü olarak bilinen gerçek adı Durusu gölü olan Terkos barajı yakınlarında incelemelerde bulundu.

A+A-

İSKİ yetkilileriyle Durusu Gölü yakınlarında inceleme gerçekleştiren İBB Başkanı İmamoğlu, kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi talebini bir kez daha yeniledi. Projeden vazgeçilmemesi halinde  İSKİ'nin bölgede yaptığı 20 milyar TL’lik yatırımların yok olacağını belirtti.

“YALVARIYORUM, BU HATADAN VAZGEÇİN"

İncelemeden sonra basın açıklaması yapan İmamoğlu, Kanal İstanbul konusundaki olumsuzlukları bir kez daha açıkladı.

Yapılan bu hatadan vazgeçilmesini isteyen İmamoğlu, Terkos’ta çok değil, 1,5 yıl önce, Terkos’tan İkitelli’ye yapılan yatırımın bile kanal yokmuş gibi ihale edilmiş olduğunu düşünün. Tümüyle bertaraf olacak. Yani yüz milyonlarca liralık yatırımlar bunlar. Sadece İSKİ'ye bedeli bu yatırımın, 20 milyar liralar civarına çıkıyor. Bu kadar vahşi bir süreçten bahsediyoruz.Yani gelin bu hatadan vazgeçin. Türkiye'nin başka mevzuları var; onlara odaklanın. Onun için anlatıyorum. 16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum; bu işten vazgeçin. ”

“TUZLU SUYUN, TERKOZ SUYUNA KARIŞMAMA İHTİMALİ YOK”

Terkos Gölü’nün de Kanal İstanbul ile tehlikeye gireceği, baraja tuzlu su karışacağı iddialarına yönelik ise İmamoğlu şunları söyledi,   "Bilim insanları konuşuyor. Bugün sizlerle geniş bir Terkos gezisi yaptık. Birkez daha gördü ki, kanal hattına çok yakın. Şuradan bakınca görüyorsunuz zaten nereden geçeceğini plan üzerinden. Bilim insanları diyor ki: ‘Kesinlikle 25 metre derinlikteki bir kanal geçişinin Terkos suyuna sızma olasılığı çok yüksek. Hatta sızmama olasılığı yok.’ Buradaki suyun tuzlanması, muhtemel ve bu yüksek ihtimalli süreç sonrasında da o suyun kullanılma şansı kalmaz. Bu kadar net. O bakımdan biz, Terkos’u korumak zorundayız. Sularımızı korumak zorundayız. Dünyanın belki de en büyük mücadele verdiği konulardan birisi, tatlı su kaynaklarının korunma ve geliştirilmesi. İnsanın yaşam kaynağı çünkü."

 

HABERE YORUM KAT