1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünya İstihbarat Kongresi Dikkatleri Üzerinde Topladı
Dünya İstihbarat Kongresi Dikkatleri Üzerinde Topladı

Dünya İstihbarat Kongresi Dikkatleri Üzerinde Topladı

Çin’de gerçekleşen Dünya İstihbarat Kongresi bu sene 5G teknolojisi ile çok konuşuldu. Dördüncüsü düzenlenen Dünya İstihbarat Kongresi yine çok fazla sayıda şirket ve ülkenin dikkatini çekti.

A+A-

Kongreyi eş zamanlı olarak 58,6 milyon kişi izlerken yeni teknoloji hakkında herkesi şaşırtan bilgilendirme yapıldı. 40 farklı platformda aynı anda paylaşılan kongrenin izlenme sayısı toplamda 392 milyona ulaştı.

Çin’in bilim ve teknoloji konularında yetkili isimlerinden biri olan Wan Gang, kongrenin Tianjin ve CAST tarafından yapıldığını, yapay zekâ iletişimi hakkında çok fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti. Blockchain teknolojisi ile bulut teknolojilerinde yeni ilerlemeler olacağını ve bununla ilgilenenler arasında öne çıkacaklarını paylaştı. Öncü teknolojilerde ilerleme kat ederek istihdam yolunda platformlar yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Yetkililer, kongrede 5G’yi ilerletmek ve herkese ulaştırmak için 2020 senesinin çok değerli olduğunu vurguladı. Sanayi alt yapıları için iletişime ve tecrübelere verilen önemin artacağının da altını çizdiler. Kongrede çeşitli alanlarda yarışmalar da düzenlenirken yapay zekâ hakkında sergi düzenlendi. Kongrede toplamda 13 milyon dolar yatırım yapılmış ve 150 proje yer almış oldu.

HABERE YORUM KAT