1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DSÖ'nün “Pandemi Büyüyor” Uyarısı Korkuları Arttırdı
DSÖ'nün “Pandemi Büyüyor” Uyarısı Korkuları Arttırdı

DSÖ'nün “Pandemi Büyüyor” Uyarısı Korkuları Arttırdı

Dünya Sağlık Örgütü’nün genel direktörlük görevinde bulunan Dr. Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Kamu Hizmeti Günü’nde açılış konuşmasında “Pandemi Büyüyor” açıklamasıyla korkuları arttırdı.

A+A-

Video konferans yöntemiyle açılış konuşmasını yapan Dr. Ghebreyesus, doktorların ve diğer sağlık çalışanların vardiyaları arasında konaklayabilmeleri için güvenli yerlerin oluşturulması gerektiğine değindi. Bunun yanında, doktor ve sağlık çalışanlarının maruz kalabilecekleri saldırı, taciz ve damgalanma gibi olaylara karşı korunabilmeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

 Dr. Ghebreyesus, doktorlar başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına, gerekli olan tüm malzeme ve ekipmanların temin edilmesinin büyük önemi olduğunu söyledi. Ayrıca toplumlun sağlıklı ve güçlü kalabilmesi için mevcut durumdaki sağlık sistemlerinin mümkün olduğunca güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun başarılabilmesi için sosyal hizmetler ve sağlık alanlarında bireylere daha fazla iş imkânı verilmesinin önemine işaret etti.

Dr. Ghebreyesus tarafından yapılan açıklamalardan en çarpıcı olanı ise pandeminin geleceği hakkındaki yorumuydu. Kovid-19’un ortadan bir anda kaybolmayacağını, mevcut durumda sahip olunan genel kanının aksine pandeminin büyüdüğünü belirten Dr. Ghebreyesus, söylediklerinin destek noktası olarak vaka ve ölüm sayılarının artışını gösterdi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT