1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanı’ndan Koronavirüsle ilgili Sevindiren Açıklama
Sağlık Bakanı’ndan Koronavirüsle ilgili Sevindiren Açıklama

Sağlık Bakanı’ndan Koronavirüsle ilgili Sevindiren Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görüldüğünü, yayılma hızının kontrol altına alınmaya başladığını belirtti.

A+A-

Yaptığı açıklamada eldeki verilere göre Türkiye’nin salgını mümkün olan en az sayıyla aşacağını söyleyen Koca, tedbirlerin yüzde yüz kullanılması durumunda umuttan çok daha ötesine geçileceğini, eldeki vakalar haricinde yeni vaka oluşma sayısının hızla azalacağını ifade etti.

Vaka Sayıları Düşüşe Geçiyor

Sağlık Bakanı Koca, “Vakaların sayısı tüm Dünya’da artıyor. Her ülke kendi mücadelesini kendi şartlarında veriyor. Vaka sayıları tartışma konusu. Türkiye’de salgında tespit edilen her olay sizin gözünüzün önündedir. Tablonun olumsuz yönü tam, olumlu yönleri ise kısmen gözünüzün önündedir. Türkiye’de hastalığın 1 haftada en çok vaka sayısına ulaşması 4. Haftada gerçekleşti. Yani 4. Haftada Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma gücünü hatırlamalıyız. Virüsün yayılma gücüne karşı şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT